MEGBOCSÁTÓ IMA MINDEN HELYZETBEN

Usha nővér imája

 

( Letölthető Wordbe itt... )Ha neheztelsz valakire, vagy haragszol valakire, vagy netán fordítva épp ő haragszik rád, akkor mond el ezt a szerepjátékszerű imát, amely segít a megbocsátásban. A magad számára hallhatóan mond ki a szavakat, mert így lesz szívből jövő és válik tudatossá számodra. Ne félj, ha könnyezel. Az azt jelzi, hogy felszabadul belőled a múlt fájdalma, és elkezd begyógyulni a seb. Nagyon jó, ha esetleg az Oltáriszentség előtt tudod elmondani ezt az imát.

 

 

Képzeld magad elé Jézust a kereszten. Ő mindkettőtöket lát, ismeri, mit miért tesztek, és mindkettőtöket szeret, hiszen mindkettőtökért meghalt a kereszten, és mindkettőtöknek megbocsátott a kereszten. Most fordulj afelé a személy felé, akivel haragban vagy és mond neki:

 

Jézus Nevében, megbocsátok neked ………….. (mond ki a nevét, ahogy szólítod), azért mert …………. (sorold fel az okokat részletesen, amivel megbántott).

 

Most ő mondja neked: ………… (a te neved, hogy ő szólít), Jézus Nevében bocsánatot kérek tőled azért, amit tettem veled, hogy ………… (felsorolja azokat a dolgokat, amivel megbántott téged).

 

Én is megbocsátok neked azért, amit ellenem tettél ………… (felsorolja, hogy te mit tettél vagy gondoltál ellene pl. haragudtál rám ezért stb.).

 

Most fordulj ismét Jézus felé a kereszten és mond Jézusnak:

 

Jézus, moss meg minket a te drága Szent véreddel és szabadíts meg minket.

Köszönöm Jézus, Dicsőség Neked Jézus! Ámen.

 

 

 

 

 

IMA AGGODALIMAK, FÉLELMEK LEGYŐZÉSÉRE

 

 

Jézus, én a szívembe fogadlak, mint az életem Urát. Te szeretsz engem, megteremtettél engem. Elfogadlak Téged, mint Üdvözítőmet az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében.  Amen.

 

Ha / Amikor Jézus, nem Te vagy most az én szívemnek, gondolataimnak és életemnek ura, hanem az én problémáim; férjem, feleségem, gyermekeim, munkám ……………….. (fel lehet sorolni, hogy mi minden jár éppen a fejünkben, ami aggaszt)

Akkor most elengedem / elparancsolom ezeket a szívemből, a gondolataimból az Atya. a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

 

 

 

IMA TESTI-LELKI KÍSÉRTÉS VAGY FÁJDALOM IDEJÉN

 

Mennyei Atyám, Jézus nevében, köszönöm Neked mindazt, amit Jézuson keresztül adtál nekem.

Jézusom, köszönöm Neked, hogy mindazt elvállaltad értem, amit az Atya Rád bízott, és megmondhattad a végén, hogy “minden elvégeztetett”.

Köszönöm, hogy Jézus nevében erőt és hatalmat kaptam arra, hogy kígyókon, skorpiókon tapossak és az ellenség minden erején. Ezért én most Jézus nevében eltaposom az ellenséget az én életemben. Megtagadom minden mesterkedését, mert hiszem, hogy én Isten gyermeke vagyok. Hiszem, hogy Jézus a jó pásztor, és én maghallom a jó pásztor hangját, és az ellenség hangjára nem figyelek.

Jézus nevében elparancsolom az életemből az önsajnálatot, a hiúság, aggodalmak, reménytelenség, bizalmatlanság, elutasítottság, árvaság (és még lehet felsorolni pl. fejfájás, menstruációs görcs stb.) gonosz lelkeit, és azokat a kötelékeket, amiket a gonosz rám kötözött, most Jézus nevében leoldom magamról, és Jézus keresztjének lábához kötözöm, és azokat a gonosz erőket Jézus lába alá parancsolom. Jézus, te végy uralmat rajtuk, hogy ne rongálhassák az életemet, mert minden Jézus lába alá vettetett.

Jézus nevében. Ámen.